Precies een jaar na de start van de Stadsgarage-actie 16 zonnestroomdaken in 2016 in Haarlem staat de teller van het aantal initiatieven dat actief stappen onderneemt om een collectief dak op te zetten op negen. Er is een plan in de maak om die initiatieven te bundelen onder één organisatie. In de loop van juni wordt bekend of de initiatiefnemers daarvan financiering beschikbaar krijgen vanuit de gemeente. Als dat lukt gaat het 16 daken initiatief over in een sociale onderneming die in staat is om op veel grotere schaal zonnestroomdaken te realiseren in samenwerking met Haarlemse wijkbewoners.

Inmiddels zijn er vanuit de Stadsgarage al zestien daken gevonden waarmee eerste stappen zijn gezet. Met twee daarvan (Zijlpoort en een bedrijfspand in de Waarderpolder) is al een concrete overeenkomst getekend. Naar verwachting komt deze zomer het eerstvolgende dak in gebruik.

Alle reden dus om initiatiefnemers en dakeigenaren bij elkaar te brengen en op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen. Dat doen we op vrijdag 1 juli vanaf 15 uur op de eerste zonnestroomdaken zomer meet up in Het Seinwezen. Noteer alvast in de agenda! Uitnodiging en programma volgen.

Schrijf je direct in voor 1 juli

Aanmelden

 

Verification

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *