Het dak van het Seinwezen in het Garenkokerskwartier is het eerste gezamenlijke zonnestroomdak van Noord-Holland, het dak van de Fablohal in de Ramplaan het tweede – en grootste. Geïnspireerd door deze successen zijn de initiatiefnemers uit deze buurten samen met de in Haarlem Noord opgerichte energiecoöperatie Noorderlicht in de Stadsgarage gaan samenwerken in het initiatief “16 gezamenlijke zonnedaken in Haarlem in 2016” waarbij ook de gemeente Haarlem zich heeft aangesloten.

Nieuwe onderneming

Precies een jaar na de start van deze Stadsgarage-actie stond de teller van het aantal initiatieven dat actief stappen onderneemt om een collectief dak op te zetten op negen. Inmiddels zijn voldoende daken gevonden.

Wat een groot succes mag worden genoemd is dat de pay-off van de Stadsgarage is verwezenlijkt: we hebben van een maatschappelijk vraagstuk een sociale onderneming gemaakt. Hiermee is het 16 daken initiatief overgegaan in Kennemer Energie, vrij vertaald een collectief energiebedrijf.

Waarbij een volgende mijlpaal mag worden genoemd: de grote fabriekshal van Prins Staal in de Waarderpolder doet mee met het initiatief van Coöperatie Noorderlicht.

Zie hier het gehele nieuwsbericht:
Lancering Kennemer Energie 1 juli 2016