Het hoogtepunt van het Stadsgarage Spark Social Enterprise programma komt eraan: de Safari in eigen land. In maart 2018 organiseert de Stadsgarage in samenwerking met Hogeschool Rotterdam en vijf Europese partners een unieke en leerzame week voor de deelnemers van het Spark programma, een vierjarig EU Interreg 2 Seas programma dat Sociaal Ondernemers in België, Engeland en Nederland helpt om te groeien en innoveren. De Safari brengt zestig  sociaal ondernemers en experts bijeen voor een leerzaam en innovatief programma van 12-14 maart in Haarlem en 15 en 16 maart in Rotterdam.

De Safari staat in het teken van innovatie, netwerken, samenwerken en -leren en inspireren. Het programma biedt de kans voor sociaal ondernemers en betrokkenen om zichzelf verder te ontwikkelen en tot kansrijke inzichten te komen. Burgemeester Jos Wienen opent de Safari op maandagmiddag. Inspirerende sprekers zoals onderzoeker Ido de Vries en ondernemer Jan van Betten delen hun kennis en inzichten, leermomenten worden gecreëerd door middel van Action Learning Sets en andere technieken, netwerken worden opgebouwd en goede voorbeelden van sociale ondernemingen bezocht.

Met dank aan Maak Haarlem, 3D Makerszone, Kennemer Energie, Haarlemmer Kweektuin, Brownies & Downies, MooiZooi en DakKas laat Haarlem zich van zijn sociale kant zien.

Vanaf donderdag 15 maart verplaatst de Safari zich naar Rotterdam. Daar gaan de deelnemers op ontdekkingstocht langs een groot aantal sociale ondernemingen in de stad. Het programma in Rotterdam wordt verzorgd door de partners van Hogeschool Rotterdam.

Tijdens de Safari vindt ook een speciaal Benelux Stakeholder Event plaats. Tijdens dit evenement komen beleidsmakers, onderzoekers en andere stakeholders vanuit de België en Nederland bijeen om van elkaar te leren en daarmee sociaal ondernemers verder te helpen groeien en innoveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *