De Stadsgarage biedt groepen mensen die lastig aan het werk komen vanaf 2017 een serie korte stages aan bij maatschappelijke ondernemingen in de regio. Ook hier werken we samen met Europese partners .

Het stageprogramma is onderdeel van het Erasmusproject. Dit biedt mensen vanuit heel Europa de kans om zichzelf verder te ontwikkelen met een korte internationale stage. Deze stageplekken variëren van de horeca- en evenementenbranche tot de bouwindustrie. Met onze hulp kunnen zij werkervaring opdoen in een ander Europees land.
Vanaf de zomer komt een groep van acht tot zestien personen twee weken stage lopen in de regio Haarlem. Deze groep bestaat uit allerlei soorten mensen, van jong tot oud. Wij zullen hen begeleiden van het moment dat ze in Nederland aankomen totdat ze weer naar huis gaan.

De filosofie achter het EU-project Erasmus is dat mensen die om een of andere reden (tijdelijk) uit de boot zijn gevallen de kans krijgen hun eigen horizon te verbreden. Zij zullen hun netwerk uitbreiden, buitenlandse werkervaring opdoen en zichzelf verder ontwikkelen. Kortom, een leuke, leerzame periode waarbij werken aan de toekomst centraal staat.

OPROEP: heb je een bouwbedrijf, een horecagelegenheid of een hoveniersbedrijf en wil je meedoen aan dit project (of meer informatie), stuur een mailtje naar redactie@stadsgarage.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *