Maandag 12 juni was het zover: de start van het innovatieprogramma! De StadsGarage is samen met acht sociale ondernemers naar Brighton en Chichester vertrokken voor een KennisSafari (leerreis).

Het was een leuke, leerzame week gericht op sociaal ondernemen. De Spark Social Enterprise Safari is ontwikkeld om sociale ondernemers te helpen bij de groei en innovatie van hun onderneming. Tijdens deze week stonden drie elementen centraal:

  • Peer discussies met mede sociale ondernemers uit België, Groot-Brittanië en Nederland.
  • Bezoeken aan sociale ondernemingen in Brighton en Chichester.
  • Kansen om nieuwe relaties en netwerken op te bouwen.

Deze elementen waren onderverdeeld in meerdere activiteiten waarbij de sociale ondernemers nadachten over hun eigen onderneming en konden leren van andermans fouten en succesverhalen. Het hoogte punt van de week was de ‘Spark Social Enterprise Innovation Conference’ in Brighton. Deze conferentie bestond uit workshops, innovatieklinieken, pitches van gevestigde sociale ondernemingen en netwerkbijeenkomsten. Hier had je de mogelijkheid om je eigen onderneming te pitchen, te netwerken en te leren van specialisten.

Kortom, het was een ideale week om na te denken over de groei en innovatie van je eigen sociale onderneming.

Gelukkig was dit de eerste Kennissafari en zullen er nog twee volgen. De eerstvolgende is van 2 t/m 6 oktober in België.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op: https://stadsgaragehaarlem.nl/themas/sociaal-ondernemen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *