HAARLEM – De Haarlemse wethouder Cora-Yfke Sikkema lanceerde vorige week vrijdag (1 juli 2016) in het Seinwezen de maatschappelijke onderneming Kennemer Energie. Doel van de onderneming is het aantal collectieve zonnestroomdaken in Haarlem en omgeving sterk uit te breiden. Kennemer Energie is de volgende stap in het vorig jaar door de Stadsgarage gestarte initiatief 16 zonnedaken in 2016.

Een bundeling de krachten van de Haarlemse pioniers

De maatschappelijke onderneming bundelt de kennis en kunde van de Haarlemse pioniers die de eerste collectieve zonnedaken hebben gerealiseerd in het Garenkokerskwartier, het Ramplaankwartier en de Waarderpolder. Dat zijn de bestaande Haarlemse energiecoöperaties, de Energy Transition Group en de Stadsgarage.

De nieuwe onderneming zorgt ervoor dat de bestaande en toekomstige projecten in Haarlem en omgeving versneld van de grond komen. Kennemer Energie biedt initiatiefnemers en dakeigenaren de ondersteuning die past bij hun eigen behoefte. Op die manier draagt zij bij aan de doelstelling Haarlem Klimaatneutraal 2030, en wordt alle Haarlemmers de mogelijkheid geboden zelf en gezamenlijk voordelig lokaal duurzame energie op te wekken en af te nemen.

De financiële bijdrage van de gemeente Haarlem maakt het mogelijk de organisatie in te richten en een eerste serie collectieve daken op professionele wijze te realiseren in samenwerking met wijkbewoners.

 

Haarlems Nieuwsblad, 7 juli 2016, pagina 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *