Het is februari, een mooi moment om kort op 2016 terug te blikken – en vooral vooruit te kijken. Een van de hoogtepunten is de 20 initiatieven tot collectieve zonnestroomdaken die dit jaar in Haarlem zijn ontstaan. Vier daarvan zijn operationeel waarmee we Haarlem de collectieve zonnestad van Nederland mogen noemen.

De twintig initiatieven zijn er vier meer dan ons initiatief “16 collectieve zonnestroomdakendaken in 2016” had beoogd De reeds gerealiseerde daken zijn goed voor bijna 2.000 collectieve zonnepanelen. Hierdoor is Haarlem de stad in Nederland met de meeste collectieve zonnestroomdaken van Nederland!

Dit project begon met de uitdaging aan het adres van milieuwethouder Sikkema dat we 16 collectieve zonnedaken in 2016 zouden regelen. Het project is uitgegroeid tot de oprichting van het collectieve energiebedrijf ‘Kennemer Energie’. Dit bedrijf gaat met ondersteuning van de Stadsgarage verder met het bouwen van collectieve zonnestroomdaken – en waar mogelijk met andere duurzame energieprojecten.

Foto: Haarlem Noorderlicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *