Een paar maanden geleden kreeg de Stadsgarage het idee binnen om meer te doen met de lege flats in Schalkwijk (of elders). Samen zijn we gaan puzzelen en er ontstond het idee van een soort ‘Tetrics’. Wat dat is? Flatgebouwen strippen en opnieuw invullen, alleen de wanden blijven staan.

Dat gaat als volg: drie blokken op de begane grond, ouderenwoning. Twee blokken ernaast: fysiotherapie, kleine sportschool en supermarkt. Eerste en tweede verdieping: verticale studentenhuisvesting en flatResto, de plek waar oud en jong samenkomt en voor een paar euro kan eten. En op de bovenverdieping een penthouse voor veel geld. Op deze manier kan je spelen met de invulling van het gebouw, tot je de beste combinatie hebt. Het is de ideale manier om verschillende functies te combineren, ouderen die langer thuis kunnen (en moeten) wonen, jongeren, winkels, samenkom mogelijkheden – et cetera.

Het enige wat we nog nodig hebben is een projectontwikkelaar die mee wil werken, die inziet dat dit uiteindelijk de juiste bestemming is. Voor zijn/haar vastgoed en voor de wijk waar dit staat.
Interesse? Weet je zo een projectontwikkelaar of ben je er zelf een?

Neem snel contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *