Na een lange en zorgvuldige voorbereidingsperiode hebben de Coöperatie Haarlem Noorderlicht en Staalbedrijf Prins Staal in de Waarderpolder een overeenkomst getekend: er komt een collectief zonnestroomdak op het dak van het bedrijf direct over de Schoterbrug in de Waarderpolder.
De leverancier voor de zonnestroom installatie is geselecteerd, de relevante energieproducent is Greenchoice, de relevante verzekeringen zijn voorbereid, Alliander heeft de opdracht ontvangen om zo spoedig mogelijk de aansluiting aan te leggen, de leden hebben hun overeenkomsten getekend. Dus naar verwachting zullen vanaf het einde van deze zomer 270 zonnepanelen zonne-energie gaan leveren aan ca. 50 enthousiaste leden op het dak van Prins Staal.

Prins Staal gaat voor die tijd nog het reguliere onderhoud aan het dak doen, zodat de zonnestroom installatie daar voorlopig niet meer vanaf hoeft.
Liesbet Hanekroot, een van de mede-initiatiefnemers van Haarlem Noorderlicht evalueert alle voorbereidingen als volgt: ‘Een van de belangrijkste lessen die wij in dit proces hebben geleerd is het identificeren van en oplossingen zoeken voor alle mogelijk denkbare risico’s. Deze ervaring en kennis kunnen bij nieuwe initiatieven voor collectieve zonnestroom installaties zeer goed van pas komen. ’
Ondertussen heeft Haarlem Noorderlicht al een wachtlijst voor een nieuwe collectieve zonnestroom installatie, dus wordt er momenteel gesproken met een vijftal andere dakeigenaren in de Waarderpolder om de mogelijkheden met hen en met hun panden te onderzoeken. Naar verwachting kunnen hierover deze zomer nieuwe aankondigingen gedaan worden. Dus mensen die lid willen worden van Haarlem Noorderlicht, kunnen zich nog steeds aanmelden op de website www.haarlemnoorderlicht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *